Hemma!

Nu har jag kommit hem igen.
Jag har haft det jätte bra i branäs och inga brutna ben har jag häller, eller  egentligen har jag ett skadad knä men det behöver vi inte bry oss om.  

Jag har alltid älskat att åka skidor, särskilt tillsammans med Linnea så jag har haft det super roligt i branäs som vanligt. Men det var extra roligt i branäs i år eftersom att det var, som de flesta kanske vet, världscup i skicros.  Det var faktiskt riktigt häftigt att vara där samtidigt med världsmästarna i skicross, åka lift tillsammans med dem, åka skidor precis brevid dem och så vidare. 




 
Vi drack mängder med varm oboy! 




  
Vi lärde oss att åka fyra personer i en knapplift ( och även i ankarlift) 


Jag saknade bloggen! 



 
Whoo skadad knä! 
 Vi behöver inte gå inte på detaljer med vad som hände men jag vek iallafall knät. Så jag fick gå till sjukstugan (en skiicrossare var där samtidigt som mig, han hade skadat tummen och han verkade lite knäpp). Jag hade iallafall jätte ont i knät och kunde inte åka skidor på en halv dag.





Jag & linnea, lika coola som vanligt!


Suddig bild på skicrossers!


Haha bild på hela gänget!
Jag hade precis skadad knät, det bar därför jag såg lite sur ut.



Jag tror där här är en bild på när Lars Lewén (svensk)  åker in i mål och vinner världscupen!



Nu ska jag gå och ducha, ni kommer antagligen få se mera bilder senare under veckan!

Nu åker vi!

Nu har jag precis vaknat eller egentligen har jag försök komma in på bloggen i ca: 15minuter. Det är underbart när bloggserverna inte fungerar, särskilt när man har gått upp tidigare på morgonen för att blogga! 
Det viktiga är i alla fall att jag kom in tillsist.

Nu ska vi i alla fall åka iväg till Branäs om en liten stund. Eller jag hoppas på att det blir om en liten stund i alla fall, pappa och mamma är otroligt sega och Syster Moa har inte gått upp än, så jag funderar på om vi verkligen kommer kunna åka iväg innan det blir mörkt. 

Det ska bli otroligt roligt. Jag har varit i Branäs varje år sedan jag var fyra och jag trivs verkligen där! Vi har också åkt varje år tillsammans med Linnea och hennes familj och jag kan knappt åka skidor utan henne.    

Nu ska jag i alla fall packa ihop datorn, vi kommer höras igen på tisdag då jag kommer hem.




Här har vi en jätte tuff bild på Linnea!

Packar inför Branäs

Nej, det där med att packa är inte min grej.

 Det är inte det att jag packar för lite strumpor, nej det är snarare så att jag packar ner strumpor för ett helt år.
 Detta gäller såklart inte bara strumpor utan med allting, för er stackare som inte förstod det.
 
Jag packar också alltid i sista sekunden, jag är fortfarande inte klar och jag åker imorgon bitti. Men alla kläder är i alla fall packade det gäller bara att stänga väskan, det kommer nog bli en tuff strid men jag kommer klara det. Såklart. 
Förutom att stänga väskan ska jag packa ner mobil, kamera och dataladdare.  Det är nämligen jag som har ansvaret över alla elektriska grejer i min familj och tur är väll det. 

Jag kommer ha alarmet på extra tidigt imorgon bitti, så jag hinner med att blogga innan vi åker. Räkna med att jag kommer vara trött då! 




Önska mig lycka till, när jag ska stänga den där! 
Nu ska jag packa klart allting, det kan ni också önska mig lycka till med!
 


Torsdag

I förmiddags tog jag och Paulina bussen till Karlskoga ( granstaden), så jag var uppe tidigt i morse. Vi gick affärer och fika, men det ända jag fick med mig hem var tofsar trots att jag hade tänkt att köpa ganska mycket. Men vi hade det roligt ändå.


Nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på för något.

 Det skulle vara otroligt skönt och sätta mig framför tv och titta på en film. Jag har inte tagit det lugnt på hela lovet och i morgon åker jag som sagt till Branäs och då blir det allt annat en lugnt!  

Så jag ska nog hoppa i myskläderna och bara vila en liten stund.


Som jag nämnde nyss åker jag till branäs imorgon. Jag kommer vara borta tills på tisdag kväll och jag har inget trådlöstbredband, det betyder alltså att jag inte kommer kunna blogga på tre dagar.
Jag måste erkänna att jag är lite orolig över mig själv. Jag kommer säker bli deprimerad och få självmordstankar eller något annat hemskt, men jag ska försöka vara stark och få tag i en psykolog.

Jag kommer i alla fall blogga mer under dagen men ni får ha det bra så länge!


Blogg-present

Vet ni vad jag har fått?

Jo, jag har just fått min första "blogg-present"!
En "blogg-present" är precis som det låter, en present man får pga. av sin blogg, för er som inte förstog det.
I mitt fall fick jag den här present av en person som har varit inne på bloggen och tyckte jag hade lite mycket banan-tema och efter att ha sett detta inlägg så fick jag helt enkelt en bananskivara. Kan det bli bättre? 
Jag tror knappast det! Jag menar, nu har jag både ett bananfodral och en bananskivare!
 Nu kan jag dö lycklig! Så tack så jätte mycket för den!
 

Visst är den fin ?


Tis

Nu ligger jag i min varma säng och jag har precis vaknat. Jag var otroligt trött när jag kom hem igår så jag orkade verkligen inte blogga. Fast nu är jag pigg eftersom jag sov i ca:12 timmar i natt.
 Igår var det i jätte roligt att åka skidor i storstenshöjden och jag mådde faktiskt ganska bra.  Det var härligt underlag i backarna och backarna var okej, trots att det inte var så många. Det var bara lite synd att solen inte sken, men det var skönt ändå.

Förresten så var det jätte många som vet vad ett bananfodral är! Det trodde jag verkligen inte, men mina läsare är tydligen allmän bildade.Eller något.
Det var i alla fall  Caroline som var först med att berätta vad det var!  


Idag ska jag nog hitta på något roligt med Paulina. Jag ska ringa henne om en liten stund, jag ska bara vakna till först och äta frukost.






Paulina (till höger) och jag (till vänster) i ankar liften.
Haha, visst är vi coola ?


Måndag morgon

Nu har jag varit vaken i ca: en halv timme. Det är verkligen jobbigt att behöva ha alarm på lovet men eftersom att jag ska åka till storstenshöjden idag så har jag inte så mycket till val. Bussen går nämligen  vid 9 från samhället. 
Idag känner jag mig faktiskt kanske pigg, jag är fortfarande förkyld och jag känner mig lite häning. Men skit samma!

För ni som inte vet vad storstenshöjden är, kan jag berätta lite snabbt att det är en skidanläggning i örebro.

Under hela morgonen (halv timmen jag har varit vaken), så har jag fixat mat tills dagen, kläder och ätit en ordentlig frukost så jag orkar hela dagen.  
Paulinans mamma är  snäll och skjutsar oss till samhället och hon kommer hämta mig vid 08:40 ungefär. Så då  måste jag vara helt färdig.

Det kommer i vilket fall som helst att bli super roligt. Men jag kommer inte kunna blogga försten jag kommer hem. Bussen går hem från storstenshöjden kl: 17:00 så jag kanske är hemma vid 18:30 eller något.



Den som kan gissa vad detta är kan få en länk eller något.
Det säger jag bara för att jag vet att ingen kan komma på vad det är.



Det ser riktigt vidrig ut men jag provsamakade igår och den var god. Eller så var den det bara för att jag var sjuk och knappt kände någon smak....


Söndag

Nu skiter jag fullständigt i att jag är sjuk!
Så jag ska åka  till storstenshöjden imorgon tillsammans med Paulina och åka skidor. 
Eller vi ska det i alla fall om vi får plats på bussen, jag bokade i sista sekund så vi får hoppas på det bästa.
Jag tror vi får reda på det snart.

Idag har jag tittar på barnprogram, tyckt synd om mig själv, ätit alldeles för mycket onyttig mat och haft det tråkigt.



Titta vad god oboy jag gjorde till mig själv!  Jag satt ute i solen och drack den i förmiddags.


Sedan drack jag en jordgubbssmoothie till mellanmål.  Man fick lite sommar känslor när man drack den. Det var i vilket fall som helst var super smarig.



Söndag morgon

Godmorgon alla!
Jag har precis fått i min lite frukost i form av mackor och tee.  Jag mår inte speciellt bra idag, det känns som jag har knivar i halsen, jag kan inte andas genom näsan och jag tror att jag har fått feber. Super härligt. Eller inte.  
Jag och paulina hade tänkt åka till storstenshöjden och åka lite skidor imorgon, men nu får vi se hur det blir med det.  

Igår kväll var Paulina här och vi satt och tittade på melodifestivlen. Melodifestivalen är inte riktigt min grej men vi hade det roligt endå.

Eftersom att solen skiner ute funderar jag på om jag orkar gå en promenad. Eller så sätter jag mig bara på trappan och myser med en kopp oboy. Det senare alternativet känns mer lockande, så det blir nog så. 

Nu ska jag i alla fall gå och sätta på mig lite kläder, hämta en alvedon (för febern) och städa efter frukosten. 


Titta vad fin bild (om man räknar bort de röda ögonen) jag hittade på Kaninen!  


Lördag

Nu sitter jag och dricker hjärtan-te, som jag kallar det eftersom att det ligger små hjärtan i det. Det passar perfekt idag, när det är alla hjärtans dag och jag har ont i halsen, så lite firar jag i alla fall!  Inte att jag ont i halsen förstås, utan att det är alla hjärtans dag.


I förmiddags var jag som sagt i stallet men istället för att rida ett hårdpass, red jag ut i skogen. Det var jätte mysigt, solen sken och allt var underbart ute, trots att det var lite kalt men det märker man först när man kommer tillbaka till stallet.


Eftermiddagen har bara försvunnit, jag vet inte riktigt vad jag har gjort. Jag tänkte städa mitt rum, men jag kom inte så speciellt långt. Egentligen kom jag ingenstans alls.

Som jag skrev nyss har jag fått ont i halsen och jag känner mig lite hängig. Men det kommer att gå över imorgon. Det måste i alla fall det, eftersom att jag inte tänker vara sjuk på lovet.

Ikväll ska jag i alla fall vara med Paulina och vi får väll hitta på något roligt.


Nu ska jag i alla fall gå och ta tag i mitt liv. Som t.ex. klä på mig, äta och kanske ska jag till och med borsta håret.

Eller så går jag bara och lägger mig igen...



Ser ni hjärtana?


Som sagt kom jag inte så långt i städningen..

   



Fre

Äntligen,äntligen är det lov! Det känns jätte skönt att slippa skolan, plugga och allt anat tråkigt11dagar.
Jag ska nämligen vara ledig i 2dagar efter lovet då jag åker till branäs, mycket skönt.

Nu har jag iallafall precis kommit hem från stallet. Det var riktigt mysigt där bortsätt från att det var så kalt. Jag ska ditt imorgon förmiddag också, då ska jag rida ett riktigt hårdpass. För idag blev det mer ett slappt ridpass, då båda jag och Nadir var trötta. 

Jag har inga planer för kvällen, vilket är lite trist men jag funderar på att ha en myskväll framför en bra film. 

Men nu skriker mamma från köket att maten är klar, så det är väll bara att gå ner. Ha det bra så länge!
 

Torsdag

Jag blir galen på bloggserverna! Jag skrev ett inlägg för ungefär en timme sedan men det kom inte fram.

Det har varit en mindre bra dag idag. Som ni antagligen vet så hade jag volleybollturnering i skolan idag. Vår klass vann faktiskt. Men trots det var det inte speciellt roligt eller ibland var det de.
 Men vi har en otrolig idiot i vår klass som förstörde allting. Jag borde få en medalj för jag att jag inte slog till honom. Nu får ni inte få fel uppfattning om mig. Jag brukar faktiskt inte gå omkring folk... haha.

Efter skolan var Amanda här och vi tittade på "PS I love you" och drack varm oboy med bullar. Mysigt
Filmen var faktiskt riktiga bra, men boken var som vanligt bättre.

Nu ska jag titta på tv och det ska jag göra hela kvällen. Underbart skönt!

Bilder går fortfarande inte att ladda upp, så därför blir det inga. Men ni får ha det bra iallafall!

Onsdag

Så fort det blir lite snö känns det som alla blir barn igen. Jag får alltid för mig att jag ska göra snö-änglar, killar ska alltid kasta snöbollar och idag har jag och paulina åkt pulka 
Det var vi två, massor med femåringar och föräldrar vid pulkabacken. Vi hade riktigt roligt och något blåmärke har jag nog fått. 
Ungarna där var riktigt... konstiga, någon jagade mig på en bob, någon annan blev sur på Paulina eftersom hon  "härmade" honom, osv.  Det var verkligen jätte kul.

Vi har också  varit och tittat på  en talangjakt för barn mellan 6-10år, som sjöng, dansade , eller gjorde något annat roligt. Det var också riktigt kul. Barnen var otroligt söta, roliga eller galena. 

Så min eftermiddag var mycket bättre än förmiddagen! 

I morgon har jag sovmorgon i en timme eftersom att vi har volleybolltunering.  Det ska bli ganska roligt och vår klass ska vinna! 

Nu ska jag iallafall gå och ta en riktigt varm och lång dusch!


Eftersom att bilden är tagen igenom mitt köksfönster blev den lite ( mycket) suddig, men det överlever ni-

   

Onsdag

Nu sitter jag i skolan och jag precis lämmnat in min uppsats så jag har lite tid över till att blogga. Om en liten stund har jag muntlig redovisning i biologin. Jag hoppas verkligen att det går bra.

Jag mår sådär idag, jag känner mig tröt, häning och jag har varit sur idag också. Det är otroligt skönt att det snart är lov. 
Jag har inte planerner  för lovet. förutom att åka till branäs. Dit längtar jag, så att det gör ont.  Jag ska också ta det otroligt lugnt!

Om jag känner mig bättre ska jag hitta på något med Paulina efter skolan. Jag slutar vid 14:00 idag, vilket är jätte skönt. Jag hade inte orkat en sekund längre.  

Vi hörs när jag kommer hem och nu har ni fått  se hur jag stavar utan stavningskontroll.


Jag längtar hem till min lilla lata älskling!

Tisdag

Jag tror att jag håller på att bli sjuk, jag känner mig lite febrig. Fast jag har verkligen inte tid med att bli sjuk, imorgon har jag nämligen två inlämningar och en muntlig redovisning imorgon som jag verkligen inte kan missa. Men så dåligt mår jag inte och även om jag gjorde det skulle jag gå till skolan iallafall.

Det har inte riktigt  varit min dag idag. Jag har varit allmänt sur och lätt irriterad Jag hoppas verkligen det blir en bättre dag imorgon. 

Efter skolan åkte jag hem och tog det lugnt, det behövdes verkligen. Jag har också börjat renskriva svenskauppsatsen som är en av grejerna som ska in imorgon.


Jag älskar verkligen när det är ljust så länge ute och att solen skiner.


Måndag

Nu har jag äntligen skrivit färdigt min svenska uppsats! Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv, då jag har suttit med den i ca; 4 timmar. Jag har nog aldrig pluggar mycket i hela mitt liv! 
Mitt huvud är överbelastat och det står säkert: error i pannan på mig. Nu har jag tänkt färdigt för den här veckan och det är redan måndag, toppen!
 Förresten har jag matteprov imorgon!
Ibland älskar jag mitt liv... eller inte!

Förrutom att pluggar har jag varit i stallet en liten stund och pysslat lite. Det är alltid roligt, fast jag hade inte tid med att rida, då jag var tvungen att plugga.



Min älskade svenska bok!


Ibland funderar jag på om vår kärlek är ömsesidig....




Tur att jag har överbelastning att skylla på... Haha


Söndag

Jag har inte övergett er. Så nu kan ni alla ta 10 djupa andetag och förlåta mig för att jag inte har bloggat.

Jag känner mig faktiskt som en hemsk människa. Särskilt när jag märkte att blogginlägget som jag skrev i fredags,när jag förklarade var jag inte kunde blogga under helgen, inte kom fram. 

Iallafall så har jag varit i Eksjö hela helgen, hos släcken. Eftersom att min släckt består av ett gäng lantisar, har ingen(nästan) beredband vissa har inte ens en dator, kunde jag inte blogga därifrån 

Under helgen har jag istället fått åka massor med pulka med kusinerna, varit på eksjörevyn(vet fortfarande inte vad det är, trots att jag var där), tagit hand om Molly(en hund) och haft det allmänt roligt och skönt.

Jag kom hem för någon timme sedan, har duschat och fräscht till mig lite, jag ska alldeles strax äta, sedan ska jag  promenera och skvallra med Amanda.   

   
Bilder, m.m kommer senare under dagen, eller i morgon. Nu ska jag äta lite salland! Ha det bra allesammans!   


Bild på mig och lillkussen!


Torsdag

Nu har jag precis fått i mig lite mat, som jag har lagat till mig själv. Visst är jag duktigt? 
Köttbullar (vegetariska så klart) ,sås, mos och morötter blev det iallafall. Gott! 

Skolan idag var lite upp och ner, det varvade mellan tråkigt, jobbig och ganska rolig. Imorgon har jag kemiprov, men jag tycker att jag kan allt ganska bra, om jag orkar kanske jag pluggar lite sen, annars får hoppas vi på tur.

Jag blir galen på mig själv eftersom att jag alltid lyckas ta slut på mitt kamera batteri på en gång. 
När jag för över bilder från kameran till datorn måste kameran vara på och jag glömmer alltid att stänga av den, så jag får ladda ungefär varan dag. Jag måste verkligen skärpa mig. 
Men eftersom att kameran ligger på laddning nu har jag inga bilder, vilket är lite tråkigt. Fast ni klarar er säker. 

Nu ska jag iallafall gå och duscha Ikväll ska jag mysa framför tv:n, ibland gillar jag faktiskt mitt liv. 

  
Bild från kairo
  


     


onsdag

Nu sitter jag och myser framför tv:n och bara tar det lugnt. 
idag har jag varit i skolan, det var ganska okej.  Jag hade ingen redovisning i biologi idag, det känns lite jobbigt med tanke på att jag hade gjort klart mitt, men ingen annan i min grupp hade det, så det var väll lika bra att det inte blev något.

Efter skolan var jag och tjej gänget och åt semla på ett fik, riktigt roligt. 
 Vi var också och tittade lite i en affär som säljer bröllopsklänningar och bal klänningar, det faktiskt riktigt roligt eftersom att det var väldigt fint där inne. Tänk, det finns lite roliga saker i Degerfors.  

Nu ska jag börja titta lite på kemin, jag har prov på det på fredag.


Bilder är på vår sommarstuga, längtar dit och efter sommaren otroligt mycket! 


Tisdag

Jag borde verkligen inte blogga just nu, jag borde egentligen plugga på biologin.
 Fast grejen är att jag verkligen hatar biologi, jag tycker det är otroligt tråkig och det blir inte bättre av att ha en väldigt dålig biologi lärare som sitter på datingsajter på våra lektioner. Jag skojar inte, människan gör faktiskt det.   

Förutom det så har min dag faktiskt varit helt okej. Jag har varit lite trött och hängig men det kunde ha varit mycket värre.

Det är härligt ute nu, eftersom att det blir ljust mycket tidigare på morgnarna och senare på eftermiddagarna
I morses släktes till och med gatulamporna när vi cyklade till skolan vid halv 8. Det gör att det inte känns lika jobbigt att åka till skolan. Det är bara synd att det ska vara så himla kallt ute. 

Okej, nu ska jag faktiskt plugga lite! (snart iallafall) 
Ha det bra under tiden!




Här har vi min biologi bok, med min biologi lärare på bild.
 Nej då, nu var jag elak mot apan... förlåt!  


Måndag

Jag precis kommit hem från skolan, slutade vid 3 idag men eftersom att sista lektionen var gymnastik så tog det lite längre tid en vanligt.
 Nu sitter jag och äter risgrynsgröt till mellanmål/lunch. Det där med skol-lunch är inte riktigt min grej, så jag får äta massor till frukost och när jag kommer hem i stället.

Idag har jag varit på ovanligt gott humör, det är inte likt mig på måndagar, särskilt inte när jag låg vaken halva natten. Förutom det har det inte hänt så mycket idag. 

Om en timme eller så åker jag ner till stallet, det ska bli roligt särskilt med tanke på att jag inte har varit där på en hel vecka.
 Jag kommer också behöva plugga lite om Mozart, vi har nämligen prov i musikhistoria imorgon, vadå tråkigt? 


Jag tror att jag ska äta en kexchoklad för att bli ännu gladare!  Vadå onyttig?


Seg söndag

 Eftersom att jag ska vara ärlig här på bloggen ska jag berätta att jag gick inte ut efter att jag skrev föregående inlägg. Nej, istället gick jag la mig igen och jag gick upp för en halv timme sedan. Det känns mindre bra att jag har slösat bort halva söndagen med att sova, men skönt var det iallafall.

Fast det är inte bara jag som är trött idag.
 Mr.Woods har också sovit nästan hela dagen. Fast han är mycket 
sötare än mig när han sover.  





Och det är inte bara jag som är slarvig i min familj. Titta hur det ser ur i vår sladd-låda, det var inte så speciellt roligt att trassla ut mitt headset från det där.  Tro det eller ej men det gick!


Nu ska jag försöka äta lite, sedan ska jag springa.  Under tiden kan ni alla skriva en komentar och berätta vilken som är eran favorit bok.


Godmorgon

Hej och hopp!

Lite segt att det redan är söndag och att jag ska till skolan imorgon, men det får vi inte deppa över för då förstörs hela dagen. Det har jag annars en förmåga att göra.
Just nu sitter jag på mitt rum och jag har inte riktigt piggnat till än, fast att klockan är över ett. Jag är verkligen otroligt seg på morgnarna. 
 Jag tror att jag ska gå ut en liten stund snart så att jag piggnar till lite, annars kommer jag väll inte kunna göra något vettigt på hela dagen.

Jag bloggar om en liten stund igen! Ha det bra så länge!


RSS 2.0